Multireligiös guide och almanacka

Under två dagar hade Visättraskolan besök av Ingrid Burström som jobbar som multireligiös guide på Sensus. Den multireligiösa guide berättade om skillnader och likheter mellan de olika världsreligionerna samt hade med sig en multireligiös resväska. Resväskan var full av symboler och föremål från de olika världsreligionerna som Ingrid spred ut på olika bord och som eleverna sedan fick i uppdrag att gissa vilken religion föremålen tillhörde och även ställa frågor kring. Även Trygghetsteamet och pedagoger som ville fick träffa den multireligiösa guiden vilket var väldigt uppskattat.

Den multireligiösa guiden har varit på Visättraskolan tidigare då detta är en återkommande insats som ges med jämna mellanrum till mellanstadiet och finns därför inskriven i vår plan mot diskriminering och kränkande behandling för detta läsår. Visättraskolan har även köpt in den multireligiösa almanackan från Sensus som visar på de olika högtiderna från respektive religion. Den multireligiösa almanackan finns i samtliga klassrum och används som en del av undervisningen.

Visättraskolan jobbar även med kollegialt lärande genom olika arbetsgrupper. En av arbetsgrupperna heter ”Normer och Värden” och har i uppdrag att jobba kollegialt med Läroplanens del 1 och 2.  Gruppen har jobbat med den multireligiösa almanackan och där skapat färdiga lektionsplaneringar som presenterades i en workshop för samtliga lärare på skolan. Lärarna ska sedan uppmärksamma olika högtider från världsreligionerna med hjälp av dessa lektionsplaneringar som på ett enkelt sätt berättar om religionen och högtiden och där elever i våra yngre åldrar får pyssla och äldre får spela Kahoot-frågesport med frågor kopplade till ämnet.

Bilder från besöket av multireligiösa guiden:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s