Trygghetsfrämjande arbete pågår

Förra veckan har trygghetsteamet varit i en klass i ÅK 2 där vi påbörjat ett värdegrundsarbete med fokus på hur man är en bra kompis och hur man kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Denna vecka fortsatte arbetet där vi jobbade med temat känslor som är starkt kopplade till hur man förhåller sig till varandra. Eleverna som vi träffade var otroligt entusiastiska och duktiga på att fylla i en känslobok där man med hjälp av smileysar får lära sig att sätta ord på sina känslor och medvetandegöra var i kroppen de olika känslorna sitter samt vad man kan göra när man befinner sig i dessa olika känslotillstånd.

Trygghetsteamet har börjat utforma en elevenkät som kommer att skickas ut till samtliga elever på skolan där vi med hjälp av Visättraskolans ledord kunskap, trygghet och trivsel vill undersöka hur våra elever upplever sin skolsituation. Syftet med enkäten är att samla in underlag inför revideringen av vår plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vi vill även undersöka hur våra elever upplever #roligareraster som är vår satsning på vuxenledda aktiviteter på rasterna där vi strävar efter att erbjuda eleverna en lärorik, varierande och framförallt rolig rastverksamhet. Att utvärdera #roligareraster ser vi som en möjlighet för att kunna utveckla och förbättra rastverksamheten.

Denna vecka har skolan haft besök av tidningen Skolporten som ville göra ett reportage om det fina arbete som vi alla gör Visättraskolan. Vi har även haft besök av Sveriges Radio där P1 Morgon gjorde ett kort inslag om skolans trygghetsfrämjande arbete och #roligareraster.

Vilken spännande vecka det har varit. Trevlig helg önskar Tikki tillsammans med trygghetsteamet.

Länk till SR P1 Morgon:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6821589

Bilder: Trygghetsteamets värdegrundsarbete i ÅK 2.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s