Trygghetsteamet informerar

Ännu en spännande vecka på Visättraskolan går mot sitt slut.

Trygghetsteamet har besökt samtliga 17 klasser på skolan och tillsammans med eleverna definierat den förtroendefulla pedagogen, dvs hur alla vuxna som jobbar på skolan ska vara för att eleverna ska känna förtroende för oss. Vi känner med detta viktiga arbete att vi har fördjupat och kommit ett steg närmare vår 100 % vision om att alla elever på skolan ska känna att de har trygga vuxna att vända sig till vid behov. Det som känns extra glädjande i detta arbete är att elevernas definitioner över hur den förtroendefulla pedagogen ska vara visat sig vara väldigt överensstämmande med pedagogernas definition om hur vi vill vara. En sammanställning av detta arbete ska sättas upp i samtliga klassrum för att vara synligt och tillgängligt för samtliga elever och pedagoger som en påminnelse om ett förtroendeingivande förhållningssätt.

En annan glädjande sak för oss i trygghetsteamet är att allt fler elever söker sig till ”Trygga rummet” där skolkuratorn Toni Azar och trygghetsansvarige på skolan Tikki Stanic har sitt arbetsrum. Till ”Trygga rummet” kan elever på ett enkelt sätt komma i kontakt med oss i elevhälsan. Till oss kan man komma på eftermiddagarna om man är ledsen, glad, arg, nyfiken eller bara vill umgås en liten stund med oss. Alla är välkomna och tanken är att ”Trygga rummet” ska fungera som ett trygghetsskapande forum där eleverna kan komma och vara sig själva med trygga vuxna som stöd.

En ”snurrig” nyhet är att Visättraskolan kommer att anordna en Fidgetspinner-tävling inom ramen av #roligareraster under nästa vecka. Tävlingarna kommer pågå under olika dagar, och på olika raster för de olika klasserna (se schema på Trygghetsbloggen). Vi kommer hålla till på övre skolgården, under banderollen #roligareraster. Eleverna får om de vill ta med sig egna fidgetspinners, men skolan har också fidgetspinners att låna ut till alla!
Snurra på!

Trevlig helg / Tikki med trygghetsteamet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s