”Det kanske inte är ett förslag, mer en förväntning och det är att det ska bli en 7-9 skola också” En sammanställning av intervju om tiden på Visättraskolan – Klass 6A

Vi i ledningen vill ta reda på hur våra elever som går vidare till nästa stadie av sin utbildning har upplevt sin tid på Visättraskolan.

Av 22 elever har 5 elever gått på skolan sedan förskoleklass. En majoritet av eleverna har sedan börjat från årskurs 3. 10 elever har kommit in i klassen via skolans förberedelseklasser. Eleverna fick en stund att fundera kring samma frågor som klass 6B fick och efter det körde vi en runda där var och en fick svara på:

Vad har varit bäst med skolan?
Vilka vuxna kommer du att minnas?
Vad kan bli bättre med skolan?

Barnen var samstämmiga med att det som har varit bäst med skolan är ”allt det som ni har gjort för oss” och då nämndes ministjärnorna, Visättraskolans dag och tomterocken bland mycket annat. En av våra elever från förberedelseklassen sa att det bästa var att ha lärt sig prata svenska. En annan elev sa att hen tar med sig mycket kunskaper från skolan.

Eleverna nämnde många vuxna som de kommer att minnas och det är vuxna från skolans alla delar vilket är väldigt glädjande. Många av eleverna nämnde även tidigare ansvarslärare som de har haft, lärare som idag har andra klasser och lärare som arbetar på andra skolor.

På frågan om vad som kan bli bättre med skolan sa en elev att ”det kanske inte är ett förslag, mer en förväntning och det är att det ska bli en 7-9 skola också!”. Andra åsikter som lyftes var att rastverksamheten kan utvecklas för de äldre och att vi ska skaffa en större fotbollsplan. Tillagningskök nämndes också som ett utvecklingsområde av flertalet elever.
Tack 6A för att jag fick komma till er!
Erik Hall – Biträdande rektor med ansvar för elevhälsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s